easy offline web site creatorKONTAKT


telefon: 031 857 149, Anže
skype: skrajnik

Thanks for filling out form!
O STUDIU KALISH


KALISH = Kališe + Kailash

Kališe je kraj, kjer je sedež studia, s prelepim razgledom na Ratitovec, obdano s sončnimi travniki in gozdovi.

Kailash je "sveta" gora v Indiji, kjer je po starih legendah posebno območje Zemlje. Posebna točka - njeno tako imenovano ezoterično magnetno središče.

Vsako leto se tam zgodi eden največjih dogodkov v Indiji. Na desetisoče romarjev se poda na pot okoli Kailasha, v raziskovanju in iskanju narave, sebe, namena in stika z energijo tamkajšnjega kraja. Zaradi velike višine in nepripravljenosti na ekstremne razmere, ima mnogo romarjev težave pri prečenju višjih prelazov. Nekateri celo tako velike, da za vedno ostanejo tam.

Zanimivost je, da sam vrh gore še ni bil osvojen. Zaradi "svetosti" je namreč dostop na goro prepovedan. Kljub temu in kljub neodobravanju gorniške ter splošne javnosti, se je nekaj ekip podalo proti vrhu - a zaradi različnih razlogov tja niso pršli.
Od teh poizkusov dalje, se mednarodno spoštuje željo. Na ta vrh, kljub relativni nezahtevnosti, pristopov ni bilo več.

Druga zanimivost je oblika gore. Ko goro, oziroma njene glavne štiri grebene, pogledamo iz tlorisa, lahko najdemo simbolno povezavo z mnogimi starimi zapisi. Oblika in zavitost grebenov namreč tvorita osnovo za dokaj kontroverzen simbol - svastiko - ki ga najdemo v veliko zapisih modrecev, pomembnih duhovnih knjig in različnih starih civilizacij.
Gre za visoko etične in filozofske spise o skrivnostih narave, človeka, vesolja, fizike in evolucije.

Izpeljanka iz Kališe, ter vsega zgoraj povedanega, predvsem pa simbolnega pomena, je končno ime studia: "KALISH".

Simbol KALISH - grafična rešitev štiriperesne deteljice, pogoste na travnikih okoli Kališ, ima v sebi zametke oblik grebenov gore Kailash.

ANŽE KRAJNIK - vizualni umetnik

​Imam več kot 14-let izkušenj iz grafičnega oblikovanja, tiskanih medijev, video produkcije in vodenja projektov.

Po študiju grafične in medijske tehnike sem pridobival izkušnje v različnih panogah vizualne industrije. Na tej poti sem spoznal celoten proces izpeljave projekta. Od začetnega semena dobre ideje, ki mu sledi iskanje praktičnih rešitev pri izpeljavi projekta, do prodaje in lansiranja končnega izdelka. Ter celotno komunikacijo, programsko in sistemsko ozadje vmes.

To mi je dalo najglobji uvid v proces izpeljave učinkovitih projektov. Sčasoma sem ga razvil v svoj, celosten, poglobljen pristop - posebej prilagojen stranki, njenim zmožnostim, željam ter ciljem.

Sedaj s strankami in po potrebi s strokovnimi zunanjimi sodelavci, ta pristop udejanjamo v uspešni praksi "Vse v enem". Zajema svetovanje, raziskave, grafično oblikovanje in celostne podobe, video in tiskarsko produkcijo, internet produkcijo in ostale storitve vizualnih umetnosti.

V prostem času sem oče in partner, ljubitelj narave, gornik in alpinist. Glasbenik in basist v smrtno resno hecni skupini "Disdrug". Raziskovalec astrofizike, ezoterike in filozofije. Tekstopisec, scenarist in gorniški pisec. Snemalec, fotogaf, tehnološki navdušenec, računalničar, iskalec novih idej.

Veselim se kontakta in sodelovanja z vami.

Hvala.

POGLEJTE NAŠ ZADNJI PROJEKT

VRHUNSKO
GRAFIČNO OBLIKOVANJE

Iščete zanesljivega, kvalitetnega, učinkovitega oblikovalca?

- poglobljen pristop

- vizualno in marketinško svetovanje

- popolna izvedba

- tisk in dostava

Preverite naše reference in nas kontaktirajte za vaš projekt.

VIDEO PRODUKCIJA

Vse storitve na enem mestu.
Scenarij, tekst, snemanje, režija, izvedba.
Montaža, postprodukcija, lansiranje.

INTERNET
oblikovanje & izvedba

Potrebujete moderno in učinkovito predstavitev?

- oblikovanje strani, trgovin, portalov, ...

- priprava vsebine in objavljanje

- optimizacija strani, vodenje facebook, google kampanij

- oblikovanje bannerjev, reklam, pasic, video, ...

Preverite reference in nas kontaktirajte za začetek projekta.